Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα-καινοτομία
Οικοδομικές αδειες - Κοψαλής | Τεχνικό Γραφείο
374
page-template-default,page,page-id-374,page-child,parent-pageid-120,bridge-core-2.4.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Οικοδομικές άδειες

Η διαδικασία έκδοσης μιας Πολεοδομικής Άδειας δεν θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο που γνωρίζαμε. Πλέον ο Μηχανικός δεν επισκέπτεται την Πολεοδομία ώστε να ελεγχθούν οι μελέτες κατ΄ιδίαν. Από 1/1/2019 όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ στο οποίο πιστοποιημένος χρήστης – Μηχανικός εγγεγραμένος στο Μητρώο του Τεχνικού Επιμελητηρίου υποβάλει ηλεκτρονικά τις απαιτούμενες σε κάθε περίπτωση μελέτες και σχέδια. Ελέγχεται επίσης ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο – ελεγκτή της Υπηρεσίας Δόμησης.

Οι συνηθέστερες εργασίες για τις οποίες εκδίδεται η  Οικοδομική Άδεια είναι:

  • ανέγερση, προσθήκη και επισκευή κτιρίων καθώς και κατεδάφιση
  • εκσκαφές ή επιχώσεις μεγαλύτερες από 0,80 μέτρα, επιστρώσεις, διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων
  • αλλαγή της χρήσης, αν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο, τα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης ή τα φορτία της στατικής μελέτης ή εάν τροποποιούνται οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Το Τεχνικό Γραφείο μας αναλαμβάνει Αρχιτεκτονικές, Στατικές, Υδραυλικές, Ενεργειακές Μελέτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα και κάθε άλλη Μελέτη που απαιτείται στο σύστημα του e – adeies του ΤΕΕ με στόχο την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας.